Junioren nära att nå finalen i rallycross (juni 2015)

År 2014 blev Anton Isaksson juniormästare när rallycross avgjordes. Att ta steget upp till seniortävlingarna var därmed en självklarhet. Att han däremot skulle klara sig så bra redan första året var det inte lika många trodde var självklart. Med en lysande start såg det ut som att han till och med skulle nå finalen. Men en olycklig omkörning av en konkurrent resulterade i att han missade den.

Den första deltävlingen resulterade i en 13:e plats och efter den andra låg han på en åttonde plats. Men i semifinalen tog det alltså stopp. En konkurrent körde på honom och bilen voltade. Genom detta missade han finalmöjlighet. Visserligen blev den förare som orsakade påkörningen diskvalificerad. Men det hjälpte inte Anton något utan han fick se sitt första senior-SM ta slut.

Men med hans insats blir det spännande att se hans framfart nästa år. Nu har han inte bara tagit sina första SM-poäng utan även fått en hel del erfarenhet om vad som väntar. För det är som han själv säger ”Det är mycket tuffare här än i JSM”.

Källa: NT.se