Spela på motorsport

betting

Du som stort fan av motorsport behöver inte skaffa rallylicens och börja köra för att kunna njuta av sporten. Du kan få fram samma spänning på andra sätt. Såsom att spela på oddsen. 

Lära sig odds

Det första du behöver göra är att lära dig hur odds fungerar. I det stora hela betyder oddsen ju lägre, desto större chans att till vinst. Men lägre odds ger oss sämre utbetalning, så klart. Om du satsar 100 kronor på ett odds som ligger på 1,25 kommer du att vinna 100×1,25, alltså 125 kronor. Och att gå 25 kronor plus är ju inte så spännande.

Om oddsen däremot ligger på 5,0 är chansen inte så stor att föraren vinner, det är mer riskfyllt att spela på dessa höga odds. Men om du, mot bettingsajternas förmodan, skulle ha satsat på rätt förare, får du 100×5. Och att gå plus 400 kronor är ju mycket roligare och mer värt att fira!

Sportnörd

För att klara av att hitta bra odds som gynnar dig, behöver du veta mycket om sporten du ska satsa på. Du vill hitta små kryphål och odds som bettingsajterna missbedömt. Det händer inte så ofta. Grundtanken är att du ska veta mer om formel 1 eller rally än bettingsajten och därmed kunna avgöra om ett högt odds är värt att spela på eller inte.

Hitta bettingsajter

Man behöver bara slå på teven för att bombaderas av casino- och bettingsajter som gör reklam för sig själva. Men sök dig gärna till andra platser också, för att få en helhetsbild över vilka sajter som finns och som rekommenderas av andra.