Ta hand om din bil på bästa sätt

Även om du inte är rallyförare så gäller det att du tar hand om din bil på bästa sätt. Regelbunden service är ett måste och speciellt om den börjar ha några år på nacken är det än viktigare att kolla upp så att allt fungerar som det ska.

Sköt om din bil

Du behöver inte vara bilmekaniker för att kunna sköta om din bil. Kolla oljan kan du göra regelbundet var än du befinner dig. Ett bra tips kan vara att kolla oljan när du tankar din bil och ta för vana att göra detta. Kolla också regelbundet lufttrycket i dina däck då det kan hjälpa till att minska bränsleåtgången med rätt däcktryck. Om du gillar att meka med din bil så kan du på nätet lösa detta genom att beställa reservdelar hos Mekster. Skriv in ditt registreringsnummer på den bil som du ska ha reservdelar till och du får upp vad som finns tillgängligt till just din modell.

Regelbunden service

Även om du inte har någon större vana att skruva i bilar så kan du göra enklare service på den. Kanske du till och med kan byta bromsklossar om du får rätt vägledning. Youtube kan vara en bra källa till hur man byter bromsklossar och annat på din bil. Annars så kan du köpa en reparationshandbok för just din bil. Där hittar du allt du behöver veta om din modell och om hur du byter bromsklossar och mycket annat som kan vara bra att veta. Om du inte alls har någon kunskap om att meka med din bil så får du lämna in den på verkstad och betala för detta.